Trend Perniagaan Teratas Tahun 2016 Yang Semakin Popular

wang

2016 adalah tahun yang baik untuk pemilik perniagaan kecil dan usahawan. Perkembangan teknologi perniagaan moden memberikan perniagaan kecil peluang untuk membangunkan barangan kos rendah, produk dan perkhidmatan perusahaan yang berkualiti.

media sosial, pemasaran Internet dan e-dagang memberi kuasa kepada perniagaan anda untuk mencapai pelanggan berpotensi dalam pasaran baru di seluruh dunia. Dimaklumkan mengenai trend terkini dalam perniagaan kecil adalah penting untuk mengekalkan keseimbangan dalam dunia yang sentiasa berubah perniagaan.

website-builder-1170x772

  1. Web

Dengan adanya teknologi berasaskan Internet memberikan perniagaan kecil lebih banyak kawalan ke atas pembangunan jenama, pemasaran dan penglibatan pelanggan. Walaupun berteknologi manfaat permulaan tradisional kebanyakan dari perkhidmatan ini, alat Internet menyediakan penyelesaian yang berpatutan dan boleh dicapai untuk perniagaan kecil dalam setiap industri.

Kempen The Independent We Stand (IWS) melaporkan bahawa 97 peratus daripada pengguna Internet menjalankan survay dalam talian tentang produk dan perkhidmatan tempatan sebelum melakukan pembelian. Ulasan dan testimoni, laman web perniagaan dan maklumat awam memainkan peranan penting bukan sahaja dalam keputusan pelanggan untuk membeli produk tetapi juga sama ada mereka berkongsi produk yang dengan orang lain dalam talian.

Walaupun begitu, Local Search Persatuan Insider (LSA Insider) melaporkan bahawa hampir separuh daripada laman web pemilik perniagaan kecil ‘tidak boleh diakses secara mudah alih, dan laporan Hibu bahawa 45 peratus daripada perniagaan kecil tidak mempunyai laman web pada semua.

Sekarang adalah masa terbaik untuk membuat perubahan. Pemilik perniagaan kecil yang mempunyai bajet yang boleh membina website yang kemas dengan program-program seperti Wix dan Squarespace, yang juga menyokong muka utama dalam talian dan perkhidmatan pesanan permesanan ringkas. Kebanyakan platform sosial-media , perkhidmatan label penghantaran cetakan diskaun dan lain-lain sumber dalam talian disediakan untuk pengguna Internet secara percuma atau dengan kos yang minimum.

Pemilik perniagaan juga boleh memilih untuk menggunakan khidmat buruh mereka bekerja keras . Kandungan 99 jawatan Dolar sosial kepada laman sosial-media perniagaan setiap hari, dan Hootsuite menyampaikan alat pengoptimuman sosial-media seperti keupayaan untuk menjadualkan posting didalam pelbagai platform bergabung dalam satu papan pemuka .

perkhidmatan semua-dalam-satu seperti Infusionsoft, yang menjana perisian pemasaran peribadi untuk perniagaan kecil, dan Yodle, yang mengekalkan kehadiran dalam talian perniagaan, membantu perniagaan kecil dengan segala-galanya daripada pelantikan penetapan untuk media sosial.

ecommerce-website-design-company-1619790

  1. E-dagang

Kedai dalam talian, yang membolehkan pergerakan perdagangan elektronik, menarik pengguna internet untuk melayari web dengan ramai. Perbelanjaan runcit semakin meningkat di Amerika Syarikat, dan kos penghantaran adalah faktor-faktor dalam proses pelanggan membuat keputusan.

Apabila dibentangkan dengan tawaran untuk penghantaran percuma, 58 peratus daripada pengguna mengatakan mereka bersedia untuk menambah item ke ‘shopping cart’ maya mereka untuk memenuhi promosi penghantaran percuma. Hanya menawarkan perk untuk membeli-belah di kedai online anda boleh bermakna lebih banyak wang dalam poket anda.

Anda boleh membuat dan membangunkan platform e-dagang perniagaan anda dengan alat yang banyak di internet seperti Magento dan Shopify. 3dcart adalah satu penyelesaian yang bagus untuk pemilik perniagaan kecil yang perlu untuk membangunkan kedai dalam talian pada bajet yang paling optimum. Vend, pencetus utama bagi sistem jualan, menjana kedai online dioptimumkan berasaskan ‘cloud’  untuk perniagaan anda dalam masa beberapa minit.

kawasan membangun yang lain e-dagang termasuk perdagangan mudah alih – atau mCommerce – dan juga e-dagang sosial. Oleh kerana ramai pengguna kini boleh membuat pembelian selamat menggunakan telefon pintar mereka, peranti mudah alih menjadi platform yang paling banyak digunakan untuk mencari maklumat ke atas barangan dan perkhidmatan. Menurut laporan yang dijalankan oleh Forrester, pembayaran mudah alih di Amerika Syarikat sahaja akan menjana $ 142.000.000.000.

 

credit card

 

  1. EMV keselamatan pembayaran

EMV, atau “Europay, MasterCard dan Visa,” adalah menjadi penting untuk keselamatan perniagaan pada tahun 2016. Pertukaran negara untuk piawaian pembayaran EMV (lebih diiktiraf sebagai mikrocip debit dan kredit kad) hampir dijamin lebih selamat untuk melindungi perniagaan kecil dan pelanggan mereka terhadap penipuan tahun depan. Sehingga Oktober 2015, peniaga di AS bertanggungjawab ke atas sebarang transaksi penipuan diproses tanpa terminal EMV yang dibenarkan. Keperluan kerajaan yang diberi mandat telah dipercepatkan akibat daripada pelanggaran data besar-besaran dan kemasukan kad palsu di Amerika Syarikat

Melindungi keselamatan perniagaan anda dan pelanggan perlululah menjadi nombor satu keutamaan anda. Menurut Creditcards.com, manakala hanya 25 peratus daripada kad debit US kini dilengkapi dengan cip, dan kira-kira 12 juta point-of-sale terminal masih perlu dinaik taraf untuk menyokong EMV, perniagaan kecil menerima pembayaran cara lama dengan ‘swipe and sign’ ” 100% bertanggungjawab terhadap tuntutan penipuan “menurut Kewangan magnet.

Jika perniagaan anda masih menerima transaksi muka-ke-muka tanpa EMV, bukan sahaja kehilangan kredibiliti di kalangan pelanggan anda, tetapi anda menghadapi beberapa risiko kewangan yang serius juga.

 

Apa trend perniagaan kecil syarikat anda selepas tahun ini? Yang teknologi baru muncul memberikan nilai kepada perniagaan kecil anda?

 

Sumber : entrepreneur.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *