Apakah eCommerce dan mengapa perniagaan saya memerlukannya?

eCommerce adalah istilah umum untuk apa-apa transaksi komersial yang berlaku hanya melalui internet. Urus niaga ini mungkin seorang pengguna dengan kedai talian sahaja i, di laman web rantaikan kedai yang besar, atau perniaga untuk transaksi perniagaan. Tidak kira apa model perniagaan anda, anda perlu melihat dengan lebih dekat Ecommerce sebagai satu cara untuk membina perniagaan anda.

 

Apa Ecommerce lakukan?

eCommerce memberikan pelanggan anda keupayaan untuk membeli daripada anda tanpa apa-apa halangan jarak dan masa yang dikenakan . Fikirkan tentang itu untuk seketika. Satu jualan yang biasanya anda tidak lalukan kerana pelanggan tidak dapat melawat kedai anda semasa waktu perniagaan atau tinggal terlalu jauh tiba-tiba bukan sahaja menjadi senang ,tetapi amat senang. Ini menunjukkan mengapa terdapat kurang perkembangan yang pesat eCommerce dalam tempoh 10 tahun yang lalu dan mengapa ia tidak menunjukkan tanda-tanda kelembapan. Perniagaan di seluruh dunia berlumba-lumba untuk menakluk landskap eCommerce, tetapi dengan potensi  tanpa had untuk jualan membuatkan terdapat banyak ruang untuk semua orang.

 

Jadi adakah perniagaan saya perlu eCommerce?

Menubuhkan sebuah kedai dalam talian boleh menjadi sukar, terutamanya jika anda bukan seorang pereka pakar website. Jika anda tidak mempunyai pengetahuan jualan dalam talian anda mungkin gentar dengan prospek yang bergerak daripada operasi anda dalam talian. Anda mungkin bimbang bahawa usaha online anda boleh jatuh  dan meletakkan kejayaan perniagaan anda dalam bahaya yang serius. Kebenaran itu adalah jika anda memilih untuk tidak mengambil risiko terdapat seratus perniagaan yang akan menunggu di belakang anda. Tidak adan sebab  lagi untuk anda tidak menggunakan platform e-commerce ini

Apabila dilaksanakan eCommerce dengan betul :

-Menghubungkan anda kepada pelanggan anda yang tidak dapat mengekses anda

-Mengurangkan kos anda dan meningkatkan margin pada jualan anda

-Automatik Cipta aliran perniagaan ulangan dan pesanan ulangan untuk selama-lamanya

-Menjimatkan banyak wang dalam kos kehilangan wang kerana tiada data transaksi

-Meningkatkan pengiktirafan jenama anda dan membuat perniagaan anda adalah induk dalam industri anda

 

Jika ini menarik untuk anda, dan inilah yang sepatutnya, anda perlu mengambil masa untuk mengkaji pembinaan platform eCommerce untuk perniagaan anda. Ia mungkin tidak susah seperti yang anda fikir , dan ia boleh memberi kesan positif yang besar kepada perniagaan anda untuk tahun akan datang.

 

Dengan ecommerce Website Malaya anda mendapat semua yang anda perlukan dalam satu tempat

Comments

comments