Wesite Murah Website Malaya

7 FORMULA MENINGKATKAN TRAFIK WEBSITE ANDA.

Tahap tumpuan kebanyakan orang hanya empat saat di 20 peratus daripada kandungan laman web dilihat. Jadi, apabila mereka datang ke laman web anda, disitu mereka akan mendapat pandang pertama yang menarik atau tidak.

 

Pelanggan anda mahu website yang profesional, reka bentuk yang mudah, laman yang bersih dan kemas dan navigasi jelas.

 

Mereka menilai apa yang ada di dalam muka hadapan website anda yang mana mereka hanya perlu melihat tanpa perlu untuk navigasi ke bawah atau ke atas untuk melihat isi kandungan yang terdapat di dalam website.

 

Anda juga harus memastikan kandungan yang penting yang perlu diketengahkan untuk mengambil perhatian pengguna

 

Jeff Bullas , pakar pemasaran berkata:

“90% daripada maklumat yang dihantar ke otak adalah visual, dan terdapat satu lagi teori yang mengatakan visual diproses 60.000 kali lebih cepat di dalam otak daripada teks. Oleh itu, 40% orang akan bertindak balas lebih baik untuk visual kandungan anda daripada teks biasa. ”

 

Empat puluh peratus adalah pulangan besar keatas pelaburan untuk hanya menambah unsur-unsur visual. Jika anda menjual banyak produk atau mempunyai sebuah kedai e-dagang, anda perlu mempunyai imej produk jelas. Video juga alat visual yang menarik.

 

Mudahkan pelanggan untuk klik bahan yang penting, mencari maklumat anda, meninggalkan komen dan kongsi kandungan dan halaman dari laman web anda.

 

Berkaitan : Tips Pemilihan Website

 

Kebanyakan pemilik perniagaan menulis isi kandungan mereka sendiri, selalu ketinggalan.

Ini bermakna mereka juga cenderung untuk meninggalkan elemen-elemen kritikal, seperti tajuk, dan keluar daripada situasi. Malah, 14 daripada 50 laman web perniagaan tidak mengandungi maklumat utama,yang mana bukanlah amalan yang baik.

 

Seorang freelance copywriter Joseph Ratermann menjelaskan: “8/10 orang akan membaca tajuk berita manakala hanya 2/10 akan terus membaca salinan badan.” tajuk berita yang baik adalah pautan terus kepada lebih trafik, petunjuk, komunikasi dan jualan.

 

Sekarang kebanyakan orang membawa komputer mini dalam poket mereka, zaman desktop secara perlahan-lahan berkurangan. Pengguna yang menggunakan perkhidmatan atas talian “kebanyakannya melalui desktop” kini dalam minoriti yang luas. Periksa di statistik dibawah ini berdasarkan penggunaan Internet global:

-Kebanyakannya melalui desktop: 11%
-Desktop dan mudah alaih: 28%
-Kebanyakannya melalui mudah alih: 37%
-Hanya melalui mudah alih: 23%

 

Anda hanya perlu mempunyai laman web mudah alih yang responsif yang kelihatan baik pada komputer desktop, telefon pintar dan tablet.

 

Berkaitan : 11 Idea Pemasaran yang Praktikal & Efektif

 

Pembaca hanya mementingkan diri sendiri. Mereka mahu mendapatkan sesuatu daripada melihat laman web anda, dan memang begitu. Ia lebih senang dan menjimatakan masa berharga mereka. Tidak semestinya website anda memelukan blog. Tetapi jika ada ia tidak seperti blog-blog biasa. Ia mesti menjadi sumber yang penting sebagai petunjuk yang berpotensi dan pelanggan semasa. Ini menguatkan point bahawa penggunaan blog membawa hasil yang berganda. Hanya tulis post anda sekali, dan ia terus bekerja untuk anda dalam jangka masa panjang.

 

Paling penting di dalam pemasaran, termasuk laman web anda, adakah anda mahukan pelanggan anda buat sesuatu bila melawati website anda? Cara paling mudah untuk mereka lakukan sesuatu adalah dengan mempunyai call-to-action (CTA) pada setiap halaman laman web anda. Ini boleh dilakukan dengan penggunaan teks “Klik di sini”, “Cubalah sekarang,” atau “Langgan untuk maklumat terkini.”

 

Untuk menarik minat pengguna adalah sangat mudah. Cuba laksanakan “website hack” ini dan dijamin kadar respon website anda menjadi lebih baik

 

 

 

 

Comments

comments