6 Kemahiran Self-Made Millionaires Yang Perlu Anda Gunakan

6-Kemahiran-of-Self-Made-Millionaires-Yang-Anda-Perlu-Menggunakan

Dengar nasihat daripada orang-orang yang telah meraih kejayaan. Berikut adalah enam kemahiran yang digunakan oleh jutawan buatan sendiri yang anda perlu guna dan lakukan pada setiap hari.

1. Dapat mengenal pasti peluang yang besar.

Carlos Slim Helu, hartawan perniagaan Mexico dan dermawan, berkata, “Apabila berlaku sesuatu krisis, yang mana apabila ada yang berminat untuk keluar, dan itulah yang kita perlu untuk masuk ke dalam”

Belajar untuk mengenal pasti pintu terbuka apabila mereka muncul, kemudian mempertimbangkan risiko dan berat mereka terhadap faedah yang berpotensi. Peluang boleh menjadi salah satu yang besar tidak kira sama ada bukan satu atau semua orang bergegas untuk merebut – jika tiada siapa bergegas, itu isyarat anda untuk bergerak ke hadapan; jika semua bergegas, itu adalah peluang anda untuk membuktikan anda lebih baik daripada yang lain.

 

2. Fokus kepada tindakan daripada perkataan.

“Tindakan bercakap lebih kuat daripada kata-kata,” sepatutnya, dan Allahyarham Andrew Carnegie bersetuju. Sebagaimana kerjayanya meningkat, beliau berkata, “Sepertimana saya yang semakin tua, saya memberi perhatian yang kurang untuk apa yang lelaki katakan. Saya hanya menonton apa yang mereka lakukan. ”

Memahami bahawa pelan perniagaan atau pelaburan yang  berpotensi akan menjadi lemah apabila anda tidak menunjukkan keupayaan untuk melaksanakan idea-idea anda dengan baik. Pelanggan dan prospek and mahu melihat jalan kerja sempurna kepada nilai teras syarikat anda dan pernyataan misi anda. Pastikan formula ini dalam fikiran apabila ada sedang mencari pekerja juga . resume yang sempurna tidak semestinya bermaksud pekerja yang sempurna, jika orang itu tidak boleh bertindak dengan betul  berdasarkan kelayakan dan niatnya.

 

Anda juga minat di laman web/website : 6 Cara Membuatkan Perniagaan Kecil Nampak Besar

 

3. Mengekalkan visi yang jelas untuk berjaya.

“Wawasan adalah kekuatan terbesar kami … ia telah membuat kami hidup dengan kuasa dan kesinambungan pemikiran sepanjang abad, ia membuatkan kita rakan sebaya ke masa depan dan  membentuk kepada yang tidak diketahui.”

hartawan  perniagaan Hong Kong Li Ka-Shing, orang yang paling kaya di seluruh Asia, percaya dalam penglihatan sebagai alat motivasi untuk berjaya. Apakah kejayaan kelihatan untuk anda? Jika jawapan anda adalah hanya “wang yang banyak,” ini mungkin tidak artikel untuk anda.

Ramai orang membayangkan kejayaan pada akhinya melihat produk mereka di rak kedai, membuar modal kos overhead awal, mendapat pengikut yang tertentu atau menukar gaya hidup di mana mereka tinggal. Dalam usaha untuk kekal di landasan yang betul ke arah memenuhi matlamat anda, ia adalah penting untuk mengekalkan misi yang jelas tentang matlamat anda – dan apa yang akan kelihatan selepas kesemuanya digapai.

 

4. Jangan sekali-kali berhenti belajar.

Usahawan yang tidak mengakui keperluan untuk sentiasa belajar perkara-perkara baru seperti menafikan perkara tersebut kepada mereka dan menghalang perniagaan mereka untuk berkembang. Walaupun sekali anda mencapai sedikit kejayaan, memahami bahawa orang di sekeliling anda (walaupun mereka yang kurang berjaya) tahu sesuatu yang anda tidak tahu.

 

Anda juga minat di laman web/website : 11 Idea Pemasaran Yang Praktikal & Efektif

 

Dengar apa yang orang lain katakan tentang pengalaman mereka. Belajar daripada pencapaian mereka dan kesilapan mereka. Jika anda tidak mahu untuk tapakkan perkembangan anda pada orang lain, cuba ambil langkah ke belakang dan meneroka bidang keusahawanan anda masih boleh memperbaiki. Elon Musk, pengasas PayPal, SpaceX dan Tesla Motors, kata “itulah nasihat tunggal yang terbaik – sentiasa berfikir tentang bagaimana anda boleh melakukan perkara-perkara yang lebih baik dan mempersoalkan diri sendiri.”

 

5. Pastikan kerja siap.

Yang ini kedengaran mudah, tetapi anda mungkin sedang menunggu tanpa mengetahuinya. Orang yang membelanjakan jumlah yang besar masa pemasaran perniagaan sebelum ini ada juga perniagaan untuk mengiklankan meletakkan masa siap sebenarnya membina jenama. Begitu juga bagi mereka yang menghabiskan masa cuba untuk melaksanakan Web atau reka bentuk grafik sendiri, dan dengan baik mengatur kewangan dan kertas kerja patuh undang-undang, dan sebagainya.

Walaupun sebagai seorang usahawan, anda tidak boleh memakai setiap topi, dan ia sering bijak untuk menetapkan tugas-tugas yang tidak berkaitan dengan segera membina perniagaan anda kepada orang lain. Jangan takut untuk meminta bantuan daripada pasukan kecil pekerja atau beberapa freelancers jika ia bermakna anda akan mampu mengubah syarikat anda ke dalam apa yang anda impikan.

“Memastikan pekerjaan siap dilakukan menjadi asas kami telah menjadi kejayaan syarikat telah tercapai,” kata Michael Bloomberg, usahawan, pelabur dan bekas Datuk Bandar New York City.

 

6. Dapatkan orang berpengalaman.

Anda tidak boleh mencontohi kehebatan jika orang yang membentuk syarikat anda tidak besar juga. Saya saudara Matthew dan saya sentiasa membuat titik memilih dengan berhati-hati bagi mereka yang kami pilih di dalam syarikat kami, walaupun ia mengambil masa yang lebih sedikit. Kita suka orang dengan memastikan kerjaan mereka siap.

 

Seperti kami yang mempunyai harapan yang besar itu untuk pekerja kami, kami sentiasa memastikan untuk melayan mereka sebagai lebih daripada itu. Matthew dan saya berusaha untuk menjaga mereka seperti yang kita lakukan dengan keluarga. Matthew dan saya juga membolehkan kakitangan kami fleksibiliti untuk bekerja dari mana-mana sahaja dan menyediakan bonus dari semasa ke semasa untuk mengucapkan terima kasih atas kepercayaan mereka dan keupayaan fleksibel. Penghargaan tambahan pasti pergi jauh dalam meningkatkan etika kerja dan menggalakkan kerja berpasukan jauh.

 

Anda juga minat di laman web/website : 8 Sebab Perniagaan Anda Perlukan Website

 

sumber : entrepreneur.com

Comments

comments